Telefoon: 0318 439 666

E-mail: info@bbkede.nl

Telefoon: 0318 439 666

Uitbreiding

Graveringen

Uitbreidingen  >  Graveringen

Graveringen

Graveren is de meest vandalismebestendige manier van aanbrengen van nummers, teksten en figuren in fronten en belpanelen. Alleen Trespa volkern, aluminium en RVS komen hiervoor in aanmerking. Graveren in RVS en aluminium is duur. De bewerking wordt bij gespecialiseerde bedrijven uitbesteed.

Graveringen in donker Trespa worden met witte lak ingelegd. Bij blootstelling aan direct zonlicht en weersinvloeden moet de inleg na verloop van tijd worden vernieuwd. In lichte Trespa kleuren voldoet het inoliën van de graveringen. Ze worden dan zwart.

Huisnummers

Huisnummers, etage-aanduidingen en namen tot een letterhoogte van 30 mm zijn goed leesbaar in lettertype DIN-0: een enkellijnig font. De lijndikte bedraagt 0.8, 1,6 of 2,4 mm. afhankelijk van de hoogte van de letter of het cijfer. Volgletters zijn te maken in onder- of bovenkast, met of zonder streepje en in normaal of superscript.

Teksten

Straatnamen en ‘van’ en ’tot’ aanduidingen worden in grote, vette letters gegraveerd. Een enkellijnig font is dan te iel. BBK past dan het VAGLT-font toe. Deze schreefloze letter is tot een hoogte van 100mm te graveren. De lijndikte varieert evenredig met de letterhoogte.

Lijnen, pijlen en logo's

Logo’s, pijlen, belijningen en zelfs plattegrondjes kunnen in overleg in fronten en belpanelen worden aangebracht. Ook kan de gebruiksaanwijzing van een elektronische huisbelinstallatie in fronten worden gegraveerd.

BBK Uitbreidingen

Vulkasten en vulkleppen

Vulkasten en vulkappen worden gebruikt om hiaten op te vullen, bijvoorbeeld als er een kozijnstel door de set loopt.

Schuine afdekkappen

Uitgebreid met schuine afdekkappen voorkomt het dat er folders en rommel op de kasten wordt gelegd.

Hoeklijnen en achterbeplating

Postkasten en belpanelen die in een gevel worden gemonteerd kunnen doormiddel van hoeklijnen netjes worden afgewerkt.

Frames

BBK fabriceert diverse soorten frames. Ter ondersteuning indien het kozijn of achterwand te weinig stabiliteit biedt.
Scroll naar boven